Trimmauspalvelu

ESPANJANVESIKOIRIEN TRIMMAUSTA

Trimmaan espanjanvesikoiria kotitiloissa, Kuopiossa. Jos tarvitset trimmausta, otahan yhteyttä:

Puh. 040-5887425 tai esmerokennel@gmail.com

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja!

Espanjanvesikoiran turkin trimmausväli riippuu siitä miten pitkän turkin koiralla haluaa pitää ja mitä sen kanssa harrastaa. Jos koira on menossa näyttelyyn, riittävän näyttelyturkin kasvatus kestää noin 3-5kk .

Edellisenä päivänä ennen trimmausta koira pitää pestä miedolla shampoolla. Ennen trimmausta koiraa ei saa päästää likaantumaan tassuita yms, jotta trimmaus onnistuu hyvin puhdasturkkiselle koiralle.

Espanjanvesikoiran turkin hoito

Espanjanvesikoirapennut syntyvät kiharakarvaisina ja sellaisia ne ovat läpi elämän rotumääritelmän mukaan. Tyypillinen karva muodostaa pitkänä nyörejä ja lyhyenä vaikuttaa villamaiselta, pienine kiharoineen. Pentuturkki on hyvin pehmeä, eikä yleensä muodosta vielä kasvaessaan nyörejä, mutta turkki muuttuu iän myötä ja noin kaksivuotiaana turkin väri ja laatu näyttää sellaiselta mikä koiralle jää pysyväksi. Aikuisen koiran turkissa on myös pehmeää ”pohjavillaa” ja sitten hieman karkeampaa päällyskarvaa. Näiden kahden turkkikerroksen laadun oikea suhde on luultavasti tärkein tekijä nyörien muodostuksessa

Espanjanvesikoiria on erivärisiä ja eriväristen turkkien laadussa voi havaita hienoisia eroja. Turkin  nyöriintyminen, takkuuntuminen tai huopaantuminen ei riipu itse väristä vaan kaiken värisissä turkeissa voi olla upeasti rotumääritelmän mukaan nyöriintyviä rastaturkkeja sekä niitä helposti huopaantuvia takkutukkeja. Joskus turkki on epärodunomaisesti laineikas ja laskeutuva tai päinvastaisessa tapauksessa suoraa ja huopaantuvaa villaa. 

Espanjanvesikoirasta ei irtoa karvaa niin paljoa kuin monista muista roduista. Tosin sitä pohjavillaa voi irrota pieninä tuppuina joiltakin.

Espanjanvesikoiran turkkia ei tarvite pestä säännöllisesti, mutta toki turkki rakastaa vettä. Näin ollen pitkäturkkisenkaan koiran pesua tai kastelua ei tarvuitse välttää. Shampoopesun voi tehdä tarpeen mukaan likaisiin kohtiin kuten mahan alle, tassuihin ja leukaan. Koko koiran voi tietysti tarvittaessa pestä shampoolla tai mieluiten jollain kosteuttavalla Aloevera-tyypisellä shampoolla tai vaikkapa vaikka kookosöljyllä.

Pese espanjanvesikoira haalealla vedellä ja vältä turkin hankausta. Muutoin paraslaatuisinkin turkki voi helposti huopua väärässä käsittelyssä. Huuhtele hyvin ja painele (älä hiero) pyyhkeellä kuivaksi. Joskut varsinkin talvisin kuivan ja kylmän ilmaston takia espanjanvesikoiran kosteaan turkkiin voi laittaa esim. Erioil-perusvoidetta, jotta turkki pysyy siistinä  ja ei takkuuntuisi niin helposti. Tämä rasva-käsittelyn hyödyt on hyvin koirakohtaisia.